Novice

DEDEK MRAZ prihaja na Lavrico!

V petek, 20.12.2019 ob 17.00 v Dom krajanov Lavrica.

Priporočen prispevek 3 EUR/otroka. Prijave zbiramo do ključno nedelje, 15.12. 2019 na e-naslov: dpm.lavrica@gmail.com. S tem nas razbremenite skrvbi, da bo daril zmanjkalo in nam omogočite lažjo izvedbo dogodka.

Dogodek ima tudi socialno humanitarno noto, saj bomo posebej obdarovali tudi otroke iz socialno nevzpodbudnega okolja iz naše občine.

VABLJENI, da nas spremljate na novi FB strani.

In kako smo se imeli lansko leto? Klikni TU.

Nadaljujemo s ciklom petkovih kulinaričnih delavnic z naslovom SLASTNI TRIKI.

V petek, 22. 11 2019, bomo delali PRESNE DOBROTE.

Priporočamo, da imajo otroci s sabo svoje predpasnike in embalažo, da odnesejo domov nekaj dobrot. Prispevek znaša 5 EUR/otroka. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo (je obvezna) vključno do četrtka, do 22.00 na e-naslov: dpm.lavrica@gmail.com.

Zberemo se ob 17.30 v Domu krajanov Lavrica.

V petek, 15. 11. 2019, bomo na kulinarični delavnici pod vodstvom prostovoljke Tanje Hudobivnik pripravili bolj zdravo in domačo različico priljubljene mlečne rezne, ki jo po večni poznamo kot KINDER MILKŠNITE“. 

Zberemo se ob 17.30 v Domu krajanov Lavrica

Vabimo vas na cikel treh petkovih kulinaričnih delavnic z naslovom SLASTNI TRIKI, ki se bodo odvijale v Domu krajanov na Lavrici. 

V petek, 8. 11. 2019, ob 17.30 bomo pripravili čisto pravi ČOKOLADNI SUFLE, kot ga pripravljajo profesionalni kuharski mojstri. Spoznali bomo postopek izdelave te, na videz “zahtevne” sladice in jo na koncu obogatili z malinovim sladoledom. Tudi domišljiji bomo pustili prosto pot in si jo po svojem okusu dekorirali. S to božansko sladico lahko presenetimo prav vsakogar, ki obožuje čokolado. Kaj se pripravlja za naslednji dve delavnici, ostaja še skrivnost.

Delavnico vodi članica društva ga. Tanja Hudobivnik.

Prispevek znaša 5 EUR/otroka. Otroci naj imajo sabo eno keramično skodelico. Število mest je omejenih, zato pohitite s prijavo (je obvezna) do vključno četrtka do 22.ure. Na e-naslov: dpm.lavrica@gmail.com.

Vabljeni na že 8. bučarijado, ki bo tudi letos potekala v Domu krajanov na Lavrici, v petek, 25. 10. 2019 ob 17.00. Seboj prinesite nož in žlico.

Letos bomo dogodek popestrili s kulinarično delavnico. Med delavnico bomo pekli piškote iz bučnega pireja in jih sproti preizkušali.

Da bomo lahko zagotovili zadostno število buč, vas prosimo za prijave na dpm.lavrica@gmail.com.

Pustovanje bo letos skušalo preprečiti zapozneli zimi, da se vtihotapi na Lavrico v nedeljo, 3. marca 2019, ob 16.00 na Lavrici.

Program obsega pustno povorko in rajanje. Za povorko se zberemo na parkirišču pred vrtcem na Lavrici. V primeru dežja bomo ob isti uri pričeli z rajanjem v PŠ Lavrica.

Starše, stare starše prosimo, da spremljate svojo razigrano mladino, saj je dogodek namenjen družinam, druženju,… Pomagajte pri zbiranju maškar za skupinsko fotografiranje v okviru povorke. Prav tako se brez zadrege vključite v rajanje.

Letošnja novost bo pustni srečelov. 😉 Zato bodo otroci morali paziti na svoje “vstopnice”.

Letos bodo na pomoč priskočili tudi Lavriški gasilci.

Hvala ravnatelju in zaposlenim na PŠ Lavrica.

Želimo zdravo živeti, hočemo vedeti kaj jemo, kaj je v naši kozmetiki in čimmanj onesnaževati. Včasih so babice in prababice izdelovale doma marsikaj, tudi mila, kreme in drugo kozmetiko. Zdaj je to izjema, trgovin je vse več, ravno tako embalaže. Lahko vas naučimo spet starih eko trikov izdelave naravnega mila, vazelina in plavajoče svečke. Program izvaja članica društva Tanja H.

ZDRAV VAZELIN – izdelava naravne kozmetike za zimo
23. 2. 2019 od 10. do 12. ure

PLAVAJOČE SVEČKE – za okras doma ob sv. Gregorju
9. 3. 2019 od 10. do 12. ure

NARAVNO MILO – izdelava naravnega trdega mila
6. 4. 2019 od 10. do 12. ure

Ste za? Povejte naprej! Prijave na delavnice zbiramo na dpm.lavrica@gmail.com. Priporočen prispevek za stroške izvedbe za vsako delavnico je 3 eur na otroka/osebo, če se pa odločite za udeležbo na vseh treh eko trikih, je vaš skupen priporočen prispevek samo  6 eur na otroka/osebo. Vabljeni otroci s starši kot tudi odrasli.

Zdravo ustvarjalni bomo v Domu Krajanov Lavrica.

Nekateri se še spomnite lanskih dveh dogodkov –Goremanij, ki  sta bila odlično obiskana. Zato smo se v društvu odločili, da vam tudi letos pomagamo s polnjenjem albumov.

Vabljeni na prvo letošnjo NALEPKOMANIJO, kjer bomo lahko menjali sličice različnih albumov. Letos je nekoliko bolj v ospredju Vodnamanija, a prav gotovo bomo veseli, če se bodo vmes pojavili tudi starejši albumi.

Starši, tudi vi pobrskajte po svojih policah, morda odkrijete album, ki vam bo priklical prijetne spomine na otroštvo in ga prinesete na ogled. 😉

V četrtek, 21. 2. 2019 ob 17.00 – 18.00 v avli PŠ Lavrica.

Hvala ravnatelju in zaposlenim na PŠ Lavrica.

Pozdravljeni!

Januar je pri kraju, snega je za vzorec in v društvu že delamo s polno paro. Ustvarjamo in se pripravljamo na izvedbo programa za otroke iz naše občine in širše. Zatorej vaša naloga trenutno je, da si v svoje rokovnike zabeležite naših tradicionalnih dogodkov datume. 😉

3. 3. 2019 – Pustovanje (Podružnična šola Lavrica)

25. 10. 2019 – Bučarijada (Dom krajanov Lavrica)

20. 12. 2019 – obisk dedka Mraza (Dom krajanov Lavrica)

A to še ni vse, pripravljamo še nekaj novega, zanimivega, koristnega, zabavnega. V slogu naredi si sam in še kaj… Imate tudi vi kakšno idejo? Kar napišite, narišite in na e-naslov dpm.lavrica@gmail.com pošljite. 🙂 Želiš pomagati pri izvedbi programa… Velja enako, piši in pošlji na omenjen e-naslov.

VABLJENI

OTROCI S STARŠI ALI STARIMI STARŠI NA ODISK DEDKA MRAZA

v nedeljo, 16.12. 2018, ob 17.00 v Dom krajanov Lavrica.

Prijave sprejemamo na dpm.lavrica@gmail.com do vključno petka, 14.12.2018.

Dogodek ima tudi socialno humanitarno noto, saj bomo posebej obdarovali tudi otroke iz socialno nevzpodbudnega okolja iz naše občine.

Vabljeni na praznične ustvarjalne delavnice.

Če je le mogoče, sabo prinesite steklen kozarček. Njegovo dno naj ima premer med 4,5 in 5,5 cm.

To so kozarčki od sadnih kašic, hrena ipd.

V sodelovanju z OILRIHGT.

Z vami bodo Ana, Nina in Valerija. 😉

Nagradni natečaj MOJ DEDEK MRAZ

Dragi starši, dragi otroci!

DPM Lavrica razpisuje nagradni natečaj za najboljšo upodobitev Dedka Mraza. Likovne tehnike so neomejene. Pogoj je, da je na risbi upodobljen dedek Mraz in ne Božiček. 😉

Na fotografiji je upodobitev dedka Mraza slovenskega umetnika Maksima Gasparija.

  1. nagrada: objava na plakatu, ki bo vabil na obisk dedka Mraza, 16.12.2018 ali v letu 2019 + knjiga + nekaj sladkega
  2. nagrada: knjiga + nekaj sladkega
  3. nagrada: knjiga + nekaj sladkega

Rok za oddajo dela je 7.12.2018. Izdelke lahko oddate v večernih urah pri predsednici društva (več info po e-pošti: dpm.lavrica@gmail.com).

V primeru večjega števila izdelkov, bodo dela razstavljena na razstavi 16. decembra 2018 v Domu krajanov Lavrica, kjer jih boste po dogodku tudi lahko prevzeli.

 

Vabimo na že tradicionalno Bučarijado! Prijave na dpm.lavrica@gmail.com.

Kako smo se imeli, si lahko ogledate TU.

Letovanje 2018 v Pacugu – razpis za animatorje in vzgojitelje 

Vas veseli delo z otroki in mladostniki ter želite del svojega prostega časa nameniti njim? 

Zveza prijateljev mladine Lj. Vič-Rudnik vabi k sodelovanju odgovorne, strpne, prijazne in komunikativne osebe, različnih izobrazbenih profilov, s smislom in veseljem do dela z otroki ter mladostniki. Poudarek je na spoštovanju kodeksa etičnih načel in predpisanih pravil letovanja. Počitniški program letovanja vključuje raznovrstne dejavnosti, program izmene spremljevalci sestavijo sami v sodelovanju s pedagoško vodjo izmene. Več dodatnih informacij tu.

Na dobrodelni dražbi predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška zbrali več kot 7.000 evrov

Sinočnjemu svečanemu odprtju razstave ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova je sledila dobrodelna dražba predmetov iz njegove zapuščine. Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS je tako s pomočjo dražiteljev za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov zbrala več kot 7.000 evrovPoleg dražiteljev je Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška že podprlo tudi nekaj uspešnih slovenskih podjetij: skupna vrednost Sklada znaša skoraj 70.000 evrov. 

Na dobrodelni dražbi je ZPMS s soglasjem družine dr. Janeza Drnovška dražiteljem ponudila 15 predmetov iz njegove zapuščine, med njimi tri nalivna peresa, dve spominski pisemski ovojnici, knjigo dr. Drnovška z naslovom Zlate misli o življenju in zavedanju, fotografijo avtorja Voranca Vogla, ki je bila last dr. Janeza Drnovška, in osem karikatur, ki jih je ustvaril Franco Juri.

 Izkupiček dražbe bo namenjen ob tej priložnosti ustanovljenemu Štipendijskemu skladu dr. Janeza Drnovška pri ZPMS, s pomočjo katerega bo ZPMS mladostnikom iz socialno manj spodbudnih okolij omogočila šolanje na izbrani poklicni srednji šoli in jim tako pomagala na poti do želenega poklica.

Predsednica ZPMS Darja Groznik je v zahvalo vsem podpornikom novega štipendijskega sklada povedala: »Z danes ustanovljenim Štipendijskim skladom dr. Janeza Drnovška dopolnjujemo našo skrb za mlade, ki po osnovni šoli nadaljujejo šolanje. Načrtujemo, da bomo s prihodnjim šolskim letom začeli štipendirati 20 dijakov in jih na tak način podprli v celotnem srednješolskem ali poklicnem šolanju. Razpis bo objavljen ob koncu tega šolskega leta. Prepričani smo, da je izobraževanje temeljni korak v prihodnost otrok, zato je pomembno, da temu namenimo posebno skrb

foto:Pavla Peterle Udovič 

NOV DATUM GOREMANIJE! Se vidimo v petek, 2.3. 2018, ob 16.3o v PŠ Lavrica.

Goremanija je zajela Lavrico. Otroci že vneto zbirajo in lepijo sličice v albume. Ob tem pa se je nabralo tudi nekaj podvojenih sličic. In te lahko menjamo ter tako hitreje napolnimo svoje albume!

Zato se smo se člani društva odločili pomagati in organizirati prvo menjavo nalepk, v petek, 9. februarja 2018, ob 16.30 v Podružnični šoli Lavrica!

Menjalci, sabo prinesite sličice in albume, ki jih še niste uspeli napolniti (Goremanija, Živalsko kraljestvo, Živalsko kraljestvo Junior ipd.). Morda boste srečali soseda, ki tudi zbira sličice in nima polnega albuma. In prav mogoče je, da vama z uspešno menjavo uspe. Seveda pogoje menjave določate sami in na lastno odgovornost! 😉 😉 😉

Zbor maškar v spremstvu staršev ali starih staršev pred vrtcem na Lavrici. V primeru dežja se zberemo v avli Podružnične šole Lavrica. Starši, vabljeni, da se oblečete v maškare in zarajate skupaj z otroki! Priporočen prostovoljni prispevek 2,00 eur (stroški: Sazas, IPF, ozvočenje, ipd.).

Maškare sabo prinesite tudi najrazličnejše ropotulje, saj bomo tudi z njimi preganjali sicer letos milo zimo. Tako ropotuljo lahko izdelate doma iz dveh jogurtovih lončkov. Vanje natresete koruzo, neoluščena bučna semena, riž, ipd. ter jih okrasite. Površino lončkov pa pobarvate z živimi barvami in okrasite s trakovi iz krep papirja. Navodila so v linku.

Ob tem se zahvaljujemo ravnatelju g. Romanu Brunšku, da nas gosti v prostorih Podružnične šole Lavrica.

Strah je smešna reč. Znotraj je votel, zunaj ga pa nič ni. Kot zrak se prikrade v vse kotičke naših misli in nas preganja.

Davno tega, je nekje daleč od mesteca, v divjem gozdu živel bradati mož. Nihče ga ni poznal, a vsi so že slišali zanj, vsaj enkrat. Povsod so se spraševali, zakaj neki bi se nekdo naselil v tako tuje okolje in tudi nihče izmed starcev ni vedel kako je prišel tja, ter postal samotar. Nekateri od njih so z veseljem strašili neubogljive otroke z zgodbami o strahotah bradatega moža.

Nekega poletnega dne, ko je sonce močno pripekalo na kamnite uličice in jih segrevalo do nevzdržnosti, sta dve prijateljici preganjali dolgčas s potikanjem po praznem mestu. Vsi so ju poznali predvsem zaradi njune navihanosti, zatorej jima zgodbe o bradatem možu niso bile prav nič tuje. Ničesar se nista bali, še manj pa izmišljotin o njem. Odločili sta se, da gresta skozi gozd in se sami prepričata, če res živi tam v samoti. A njuno odkritje je bilo pravo presenečenje, saj ta strašni mož sploh ni bil strašen, ampak Pravo nasprotje. Bil je človek boječ
se lastne sence. To je  hitro spodbudilo njuno nagajivo domišljijo, s katero sta pognali le še večji strah v njegove kosti.

Vas zanima kako se ta norčija konča? Pridružite se nam in se nasmejte zgodbici o strahu in bradatem možu.

PROSIMO ZA PRIJAVE NA dpm.lavrica@gmail.com. Hvala.

Hvala za pomoč pri organizaciji dogodka Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Vič-Rudnik.

Buče lepe, buče oranžne,

buče zelene in okrogle…

Katera najlepša na Lavrici bo?

Izveste na Bučarijadi 2017!

Prvi Lavričan, ki je kadarkoli v takrat še majhni vasici zaigral na kitaro je bil “Johnny z Orl”. Bil je lep, karizmatičen in vsakič ko je zaigral na svojo rdečo kitaro so vaške dekline obnemele. Po okoliških krajih se že je govorilo in šepetalo, da kjerkoli se “Johnny z Orl” pokaže naredi žur. In vsakič, ko ga je katera izmed oboževalk ali le radoveden mladenič vprašal: “Kakšen žur?” Je raztegnil svoje roke in odločno rekel: “TAK ŽUR”!

Z namenom, da bi se ljudje spomnili našega vzornika, lavriška mladina organiziramo letoš že tradicionalni, drugi “TAK ŽUR”.

KAJ PA SE BO SPLOH DOGAJALO? Koncert treh, mladih rock bandov. Žgali ga bodo domači Osmi greh ter ljubljanska Lapsus in Sneaky Cerveza.

KOMU JE NAMENJENO? Tebi, njemu, meni, tvojmu stricu… Vsem!
KDAJ/KJE? V soboto 21. oktobra, v Domu krajanov na Lavrici in zaštartamo že ob 20.00, tako da bodi točen 😉

Organizatorji se bomo potrudili, da bo vstop prost, bomo pa veseli vsakršnjega prostovljnega prispevka, za kritje stroškov.
Se vidmo tam! 😀               …Več informacij…

________________

ARHIV:

Glasbeni izziv 2017 uspešno zaključen 

Vsi udeleženci Glasbenega izziva 2017.

Vsi udeleženci Glasbenega izziva 2017.

Glasbeni izziv 2017 – dogodek medobčinskega pomena 

DPM_Lavrica_Glasbeni_izziv_plakat_2V nedeljo, 14. maja 2017, ob 16.00 vas vljudno vabimo v avlo OŠ Škofljica na slavnostni koncert z nekaj tekmovalnega pridiha. Udeleženci prihajajo iz kar šestih občin.

Želite podpreti dogodek kot prostovoljec, donator, sponzor,… Javite se na dpm.lavrica@gmail.com.

Več o dogodku in udeležencih…

ZPMS_logoProtestno pismo Zveze prijateljev mladine Slovenije na predlagane spremembe pri zbiranju komunalnih odpadkov, ki jih ureja nova Uredba o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov.    PROTEST NA UREDBO

DPM_Sejem_plakat Je vaš otrok prerastel dosedanja oblačila?

Pomlad je med nami. Čas je, da naredimo prostor novi garderobi za naše malčke in šolarje.

Vabljeni ste, da prinesete lepo ohranjena otroška oblačila, otroško opremo in igrače. Na sejmu boste lahko prodajali, kupovali ali menjali.

Če bi kdo želel pustiti kakšne didaktične igrače ali knjigice, jih lahko kasneje doniramo vrtcu na Lavrici ter seveda knjižnici na podružnični šoli Lavrica.

Toplo vabljeni k sodelovanju!

image001 (1)image001 (1)DPM Lavrica_Pustna_povorka_2017spomladanska_semenjava_2017Glasbeni_izziv_2017_DPM_Lavrica

Razpis za Glasbeni izziv

 

dedek-mraz_2016-1

Med nas prihaja dedek Mraz! Seboj bo pripeljal predstavo Pravljica o dvehvaseh. Tokrat bomo dogodek združili z našo humanitarno akcijo Dobri mož obdaruje. V okviru te akcije bomo pred dogodkom na vhodu zbirali dobro ohranjena oblačila in igrače. Zbrane stvari bomo ob pomoči lokalnih Karitas predali socialno ogroženim otrokom in družinam.

Zaželjene so prijave na elektronski naslov dpm.lavrica@gmail.com, ki bodo omogočile lažjo organizacijo dogodka. V sodelovanju z ZPM Ljubljana Vič-Rudnik.

srecno-2017

vabiloLetošnja novost Bučarijade je KULINARIKA.

Ali tudi vi uživate v jesenskih sadovih – BUČAH? Poznate različne vrste buč in kako vse jih lahko pripravimo? Idej je nešteto, potrebno jih je poiskati in si upati. Lahko jih pripravite kot pleskavice, čips, marmelade, v juhah, rižotah, slanih ali sladkih zavitkih, v itah…..

Vabimo vas, da raziskujete in se nam 28. oktobra na prireditvi BUČARIJADA, torej na prireditvi, kjer bomo okraševali buče z naravnimi materiali pridružite v TEKMOVANJU ZA NAJBOLJ IZVIREN in DOBER IZDELEK oz.PRIGRIZEK IZ BUČ, ki bo nagrajen in pohrustan oz. razdeljen okraševalcem buč. Ste za?

Prinesite seboj vašo jed iz buč. Pripravite pito, marmelado, kaj slanega in razstavili bomo vaš izdelek na razstavni mizi. Praznujmo jesen in proslavljajmo buče.

Dogodek podpira Mesarstvo Blatnik.

image001

Akcija zbiranja knjig za knjižnico nove PŠ Lavrica

Nova podružnična šola na Lavrici na veselje otrok, staršev in drugih krajanov pridno raste in obeta, da se bo letošnje šolsko leto napolnila z mladimi uporabniki. Ob vseh stroških, ki jih za občino predstavlja gradnja šole in nabava obvezne šolske opreme, bo zelo težko opremiti tudi knjižnico. Zato je bil na zadnjem Svetu staršev podan predlog o zbiranju novejše, privlačne in lepo ohranjene otroške in mladinske literature, izdane po letu 2000. V društvu podpiramo predlog in bomo sodelovali pri doniranju knjig. Vabljeni, da tokom počitnic pobrskate po knjižnih policah za knjigami, ki jih v vaši družini ne potrebujete več. V knjigo lahko, če želite, napišete tudi posvetilo in ga podpišete. Tudi podjetja, ki bodo pristopila k akciji, lahko knjige opremijo s svojim žigom, logotipom…

Kdaj in kako bomo izročili knjige šoli, vas bomo še obvestili.

Se vidimo na otvoritvi šole!

img_8977sken_nagrada_naj_prostovoljec

V letošnjem letu so naš trud in delovanje opazili in pozitivno ovrednotili tudi “od zunaj”. 16. junija 2016 je društvo prejelo priznanje za sodelovanje v natečaju PROSTOVOLJEC LETA 2015 za projekt Glasbeni izziv.

V septembru pa smo prejeli tudi plaketo občine Škofljica za uspešno delo z mladimi. Priznanje smo prejeli na osrednji občinski proslavi ob občinskem prazniku v soboto, 10.9. 2016 v športni dvorani OŠ Škofljica. Več…

Dobrodelna akcija Pošte Slovenije in Zveze prijateljev mladine Slovenije »POŠTAR PAVLI POLNI ŠOLSKE TORBE«

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije sta tudi v letošnjem letu pričeli s skupno akcijo pod imenom Poštar Pavli polni šolske torbe. Prek akcije bomo zbirali predvsem materialne prispevke v obliki zvezkov, torbic, barvic ipd. za socialno ogrožene otroke. Pošta Slovenije bo zagotovila izdelke iz šolskega programa, ki je v prodaji na poštah (zvezke z motivom Poštarja Pavlija, barvice, ravnila, voščenke, vrečke za copate/športno opremo, …), išče pa tudi donatorje šolskega programa, ki bodo prispevali artikle iz svojega asortimana.

Finančna sredstva fizičnih oseb bomo zbirali na našem transakcijskem računu do 10. oktobra, od 27. 6. 2015 dalje se lahko pošilja SMS na 1919 s ključno besedo SMEH (prispeva se 1 €) aliSMEH5 (prispeva se 5 €). Zbiranje šolskih potrebščin se bo uradno zaključilo 12. avgusta. Po tem datumu bo Pošta Slovenije distribuirala šolske potrebščine zainteresiranim društvom in zvezam.

VEČ o akciji..

KOLIŠČARSKI DAN

V-DEZELI-KOLISCARJEV---LETAK-A5-2016-1V-DEZELI-KOLISCARJEV---LETAK-A5-2016-2

TAK_ZUR_plakat

Na Lavrici bomo mladi imeli žur! Kakšen? TAK ŽUR!
DOGAJALO SE BO:

ob 18.00 bo potekala okrogla miza na temo MLADI NA LAVRICI nekoč in danes.

ob 19.00 – predstavitev hip hop kulture (UMM- “ulična modrost mladih”) –> breakdance, rap, DJ in graffiti

ob 20.00 – koncert rock bendov:
predskupina: Osmi greh
Vestripullum in Joker Out

Več na TAK ŽUR!

______________________________________

Zelemenjava_semenjava_2016

Vabljeni na drugo letošnjo Semenjavo, ki bo potekala v okviru vseslovenskega projekta Zelemenjava v petek, 13. maja, med 17. in 19. uro pred Podružnično šolo Lavrica.

Razpis za NPK šolanje Frizer

V sodelovanju s podjetjem Schwarzkopf Professional v okviru mednarodnega projekta EXT Shaping Futures se razpisujejo štipendije za socialno depriviligrane mladostnike, katerim bodo v celoti krili šolnino izobraževanja Frizer v Mič Styling Paul Mitchell Šoli (v sodelavanju z B2 šolo) in priskrbeli profesionalno frizersko orodje za samostojno opravljanje poklica. Več

13139053_10154194165319308_1208223988197114164_nekologija, samooskrba

DPM-Lavrica_Sejem-rabljenih-oblacil_00_izrez_1Več o SEJMU rabljenih stvari na: DPM Lavrica_Sejem rabljenih oblacil

Želimo vam- srečno

Želimo vam- srečno!

Vabljeni k naslednjim dogodkom v organizaciji DPM Lavrica:

1. MAMICE ZAČETNICE – srečanje za mamic z dojenčki ob sredah od 10.00 do 12.00 v Domu krajanov na Lavrici 

^6FDDC40BD69D8F5414F6BC5585A34B81D2A02BBF74D1DFAD94^pimgpsh_fullsize_distr

Za vse mamice z dojenčki, ki si želijo popestriti porodniški dopust, za tiste, ki želijo deliti izkušnje z drugimi mamicami, za tiste, ki jih v zvezi z materinstvom karkoli tare ali za tiste, ki si želijo zgolj sproščujočega druženja, smo pripravili podporna srečanja MAMICE ZAČETNICE. Odpirale bomo različne teme, ki so pomembne v zgodnjem materinstvu, dobile boste strokovni nasvet za vaše izzive. Dobrodošle tudi nosečnice.

V sodelovanju z Zavodom Objem.

2. DOPOLDANSKA TELOVADBA za ženske ob četrtkih od 9.00 do 10.00 v Domu krajanov na Lavrici

12301742_924677820912729_4935292849983644023_nPridite vse, ki bi se rade razgibale, pošteno pretegnile svoje telo, ostale mladostne in se rekreativno družile. Vadba zajema ogrevanje, vaje za vzdržljivost in moč, uvajanje “Tibetanskega vrelca mladosti”, samomasažo obraza in stopal, Keglove vaje, tehnike dihanja, vaje iz joge, zaključile bomo z Pozdravom soncu. Vadba ni prezahtevna.  Telovadile bomo tudi naslednje leto, če se bo dovolj interesentk.

Obvezna prijava na: natasa.grobisa@amis.net ali pokličite na 031/526-775.

 3. TELOVADBA ZA OTROKE – ob četrtkih med 17.30 in 18.30 v Domu krajanov na Lavrici

DPm Lavrica telovadba za otrokePreprosta rekreativna vadba za otroke od 3. do 6. leta starosti, ki razvedri, razgiba popoldan. Otroci potrebujejo veliko gibanja, ki ga doma vedno ne moremo organizirati. V teh hladnih mesecih je naša vadba vsekakor dobrodošla, tudi zaradi povezovanja otrok v lokalni skupnosti. Vešča vaditeljica Maja bo vodila vaše otroke skozi igrivo vadbo v telovadbo. Otroci prinesejo telovadne copate.

Telovadbo v letu 2016 izvaja na isti lokaciji ob istem terminu Simpli, športne storitve. Veseli nas, da smo mladi podjetnici Maji pomagali stopiti na samostojno podjetniško pot.

__________________
IMG_2375
Monografiji ZAPISANO S SVETLOBO in Z DRUGE STRANI

Knjiga je lepo darilo ob praznikih, še posebej če je njena vsebina o naših krajih. Domoznanska sekcija Interesnega združenja Naša Lavrica je v zadnjem času izdala dve monografiji (Zapisano s svetlobo in Z druge strani), ki v sliki in besedi govorita o preteklosti naših krajev, naše občine. Več informacij o nakupu po e-pošti: dpm.lavrica@gmail.com

Več o vsebini (klik na sliko in link):

z_druge

zapisano

Z_druge_strani                                                                                 Zapisano_s_svetlobo

 ZPMS-Lavrica_pustna-povorka_A4_01

DPM-Lavrica_Sejem-rabljenih-oblac¦îil_00

dedek mraz_2015Vabilo za delavnico (1)

 
4.SEMEnjava_1

taborniki (2)

DPM Lavrica na Festivalu Noči v Stari Ljubljani

2015-08-28 11.54.37

____________________

AKCIJA 1. SEPTEMBER

Tudi letos se bo DPM Lavrica udeležilo akcije varovanja otrok v prometu. Akcija traja od 1.9.2015 do 11.9.2015. Prostovoljci, ki želijo sodelovati, naj se javijo na e-pošto: dpm.lavrica@gmail.com do četrtka, 27. 8. 2015.

____________________

NATEČAJ OB DNEVU ČLOVEKOVIH PRAVIC ZA OSNOVNO- IN SREDNJEŠOLCE NA TEMO PRAVICE DO RAZVOJA na likovnem, literarnem in fotografskem področju.  Rok za oddajo del je 6. november 2015.

več

____________________

VABLJENI V SVET KOLIŠČARJEV!

Koliščarski dan bo v soboto, 22. avgusta, v primeru dežja pa v nedeljo, 23, avgusta 2015, od 10.00 do 18.00 v idilični dolini Drage pri Igu. Preko 100 prostovoljcev bo poskrbelo, da boste uživali v arheološki, keramični in drugih delavnicah, se pomerili v igri Lov na belega bobra, si v koliščarski kuhinji spekli podpepelnjak, prisluhnili predavanju dr. Antona Veluščka o življenju koliščarjev in najnovejših najdbah ter si ogledali predstavo s prizori iz Jalnovih bobrov, Koliščarji z Velikega jezera. Ogledali si boste replike najnovejših najdb iz  koliščarskega življenja. Obiskali nas bodo pedstavniki iz Avstrije in predstavili ostanke kolišč v njihovi državi. Postanite z nami koliščarji za en dan. KOLIŠČARSKI DAN = ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Več o koliščarskem dnevu na: http://www.vdezelikoliscarjev.si/#!koliscarski-dan/cjg9

Kako je bilo na Koliščarskem taboru: http://www.dpmlavrica.org/dejavnosti-2/kulturna-dediscina/koliscarska-hisa/

pripravljen preplet iz vej

Kako zgraditi koliščarsko hišo?

Organizira Društvo Fran Govekar Ig s strokovnjaki različnih ved, društvi, podjetji in prostovoljci.

Skrivnost o koliščarjih oziroma mostiščarjih, kot jih imenuje pisatelj Janez Jalen, se je začela razkrivati 17. julija 1875. leta, ko je odbornik okrajnega cestnega odbora in posestnik Martin Peruzzi iz Črne vasi na Ljubljanskem barju sporočil Deželnemu muzeju v Ljubljani, da so delavci pri čiščenju jarkov ob Ižanski cesti blizu vasi Studenec (zdaj Ig) naleteli na ostanke naselja na kolih in da so našli veliko črepinj, živalskih kosti, orodja iz jelenovega roga in oglja. Karl Deschmann je takoj ugotovil, da so najdbe sledi koliščarskega naselja, takšnega, kakršnega so odkrili v Švici leta 1854 in deset let pozneje tudi na Koroškem. Odkritje je spodbudilo k prvemu arheološkemu izkopavanju na Ljubljanskem barju, ki ga je začel in vodil Deschmann. Letos obeležujemo 140 let od odkritja kolišč na Ljubljanskem barju. Od leta 2011 so Ižanska kolišča, skupaj s švicarskimi, avstrijskimi, nemškimi, italijanskimi in francoskimi, na svetovnem seznamu kulturne dediščine pri Unescu.

____________________

JAVNI POZIV ŠTUDENT- / OM / KAM ZA IZVAJANJE »JAVNIH DEL«

Občina Škofljica bo v letošnjem letu poizkusno izvedla projekt »delovno sodelovanje in
odgovornost mladih«.
Cilj projekta je aktivna participacija mladih in s tem so-oblikovanje skupnosti ter omogočanje
mladim postati samostojen, odgovoren ter delaven. Na občini se zavedamo, da je v danih
okoliščinah, ki so na trgu dela, toliko bolj pomembno mladim ponuditi priložnost, da razvijajo
svoje delovne navade, se pri tem izkažejo hkrati pa jim nudimo finančno podporo ter jih
motiviramo pri uresničevanju njihovih idej, ter dodatni skrbi za varstvu okolja v katerem
bivajo.
Študent-/om/kam s stalnim prebivališčem v Občini Škofljica želimo omogočiti opravljanje
počitniškega dela. Sodelovanje z občino bomo omogočili 3 študent/om/kam, ki bodo
pomagali pri urejanju in vzdrževanju javnih površin. Delo se bo opravljalo vsak delovnik
med 8. in 12. uro v času od 24.8.2015 do 4.9.2015.
Vašo vlogo za sodelovanje nam pošljite po pošti na naslov: Občina Škofljica, Šmarska cesta
3, 1291 Škofljica ali po elektronski pošti na naslov: obcina@obcina.skofljica.si, najkasneje
do 17.8.2015. Kandidati bodo izbrani na podlagi opravljenih razgovorov, ki bodo potekali po
vrstnemu redu prispetja vlog.
Zaželeno je, da vloga zajema podatke o: stalnem prebivališču, kontaktne podatke in možnosti
pridobitve študentske napotnice.
Za morebitna dodatna pojasnila pokličite na: 01/360 16 00 ali 01/360 16 11.
Veselimo se sodelovanja z vami.
OBČINA ŠKOFLJICA, Župan: Ivan Jordan

vir: http://www.skofljica.si/P/PDF/javni_poziv_studenti.pdf